Puslapiai

Tekstas

Sveikos mielosios esamos ir būsimos mamytės!
Šis puslapis skirtas Jums.
Noriu su Jumis pasidalinti mūsų mažaisiais angelėliais :)

Kūdikėlis

Kūdikėlis

2010 m. spalio 22 d., penktadienis

Pirmasis apsilankymas pas gydytoją

Jei jau pajutote pirmuosius nėštumo požymius ir atlikote pirmąjį nėštumo testą, kuris parodė, kad jau laukiatės, pats laikas pasirodyti pas savo ginekologą, pas kurį planuojate lankytis iki pat gimdymo.
Pirmasis apsilankymas pas gydytoją:
Atlikus ultragarsą dažna moteris, kuri planuoja nėštumą, kruopščiai stengiasi pastoti, apsilankius pirmą kartą pas gydytoja išgirsta malonų sveikinimą "Sveikiname - Jūs laukiatės" ir štai tada pasipila lavina klausimų tiek jums tiek gydytojui.
Taigi per pirmąjį apsilankymą gausite nemažai atlikti tyrimų, klausimų apie save, šeimos ligas, kurios galėtų įtakoti jūsų nėštumą. Svarbiausi tyrimai bus:
- kraujo tyrimas (nustatyti ar nesergate užkrečiamomis ligomis, ar nesergate debetu),
- tepinėlio ėmimas,
- apsilankymas pas stomotologą (jei turite kokių nusiskundimų dėl burnos higienos, būtinai užsirašykite pas gydytoją ir susitvakykite dantukus),
- apsilankymas pas šeimos gydytoją,
- šlapimo tyrimas ir kiti ginekologo paskirti tyrimai.
Įdėmiai klausykite ginekologo nurodymų, galite turėti užrašų knygute ir pasižymėti, kad neužsimirštų. Jeigu kylą klausimų drąsiai klauskite, nors ir Jums gali pasirodyti kvailas, tačiau gydytojas tikrai atsakys, jiems nėra kvailų klausimų.
Taigi uždarę ginekologijos kabineto duris atsikvėpkite ir džiaukitės artėjančiu šeimos pagausėjimu.

Prieš planuojant nėštumą

Jei nusprendėte pradėti kūdikį, persvarstykite savo gyvenimo įpročius. Dauguma moterų pirmąsias savaites nežino, laukiasi ar ne. Kad nekenktumėte mažylio sveikatai ir vystymuisi gyvenimo būda pradėkite koreguioti jau dabar:
1) Mityba: valgykite daug daržovių ir vaisių, venkite perdirbtų, rafinuotų, genetiškai modifikuotų maisto produktų, riebalų saldumynų. Valgykite gerai iškepusią ar išvirusią mėsą, atsisakykite nepasterizuotų pieno produktų, žalios žuvies ir žalių kiaušinių. Svarbu laikytis maito higienos taisyklių. Prieš mėginant pastoti rekomenduojama vartoti folio rūgštį.
2) Žalingi įpročiai: jei mėginate pastoti - meskite rūkyti (jei rūkote), nes keliate pavojų ne tik savo, bet ir kūdikio sveikatai. Taip pat meskite vartoti alkoholi, kadangi nėra žinoma, kokia alkoholio dozė nėra pavojinga.
Rūpinkitės savimi jau prieš ketindama susilaukti mažylio. Prieš planuojant pastoti pravartu būtų apsilankyti ir pas gydytoją ne tik jums bet ir jūsų antrajai pusei.
Sėkmės!